2011. november 11., péntek

Kezdőcsomaggal vagy anélkül?


Sokan kritizálják a cégeket azért, mertkezdőcsomagot kell vásárolni.  Ráadásul ez nem is olyan olcsó mulatság. Természetesen felmerül bennünk a kérdés, hogy mi lesz ha nem sikerül és akkor oda a befektetett pénzünk. Úgy gondolom, hogy ezen a területen is érdemes másként szemlélni a dolgokat.
Ha valaki igazából látja az MLM üzlet lényegét, akkor rá fog jönni, hogy nem is első sorban a termék miatt, hanem az üzlet miatt csatlakozunk. A lehetőség miatt, hogy elindítsuk saját vállalkozásunkat, amihez képest ez biztos, hogy nem nagy befektetés.
Olyan céggel még nem találkoztam, ahol milliós nagyságrendű kezdő csomagot kellett volna megvenni. Egy saját vállalkozás elindítása pedig lássuk be, hogy sokkal többe kerül és nem garantált a siker.. Nagyon sokáig én sem láttam ennek a rendszernek a lényegét, míg el nem olvastam Don és Nancy Faillának a 45 perces prezentáció c. könyvét. Ajánlom mindenkinek, aki ezzel az üzletággal foglalkozik, vagy szeretne ezzel foglalkozni és még nem érti igazán a lényeget.
A lényeg az, hogy nem a termékeken van a hangsúly. Igazából a termék egy eszköz a szabadság, a jólét, az anyagi függetlenség megteremtéséhez. Ha ezt felismeri valaki, akkor mindenáron fel szeretné építeni saját üzletét, amihez rengeteg segítséget kap azoktól az emberektől akiknek ez már sikerült. Hiszen tényleg tőlük lehet igazán tanulni.
Nem szeretem a kifogáskezelést. Nem szeretek tukmálni és eladni sem. Nem szeretném mindenáron értékesíteni a termékeket és győzködni, hogy ezek milyen jók, mert minden betegséget meggyógyítanak, csodaszerek..stb. Amiben természetesen nem is hazudnék, de akinek erre van szüksége, hogy győzködjük, az nem látja még a lényeget, vagy nincs itt az ideje annak, hogy ilyen üzlethez csatlakozzon. Rakjuk váró listára és keressük meg vele később.
Direkt eladásból nem lehet nagy üzletet építeni. Nem abból lesz sok pénzünk, hogy minél több terméket eladunk, hanem abból ha minél többen eladják alattam a terméket, vagyis az üzleti lehetőséget. Ne felejtsük el, hogy az MLM egy vállalkozási forma.
Mikor valaki belép egy MLM üzletbe, akkor elindítja saját vállalkozását, amihez kap egy csomó segítséget, tananyagot, igazi tanárokat. Gondolom, hogy az a csomag biztosan nem üres. Tele van a cég termékeivel, általában sokkal kedvezőbb áron jut hozzá az üzletépítő.
Sokan nemhogy a kezdőcsomagot de a termékek árát is drágának találják. Máskor viszont észre sem veszik, bemennek a bevásárlóközpontokba és minden hülyeséget összevásárolnak, csak azért mert ki van írva rá, hogy akciós.
Saját tapasztalatom, mikor tudatosan figyelem vásárlásaim alkalmával, hogy míg nem volt akciós egy termék akkor mondok egy árat: 500 forintba került. Mielőtt lejárt volna a szavatossága, akkor egy polcra összegyűjtötték ezeket a termékeket ráírták, hogy eredeti ár: 750 forint, akciós ár: 500 forint. És csodák csodájára, megvásárolták. Jó, mondhatod hogy az akkor is csak 500 forint, de most csak egy összeget mondtam és annyi ilyen van...
Mit kapok a kezdőcsomagért, vagy a termékért, még ha az egy kicsit drágább is?
  • Ne felejtsük el, hogy ezekben a termékekben, vagyis az árukban, amiket ilyen értékesítési formában árulnak, benne van szabadság lehetősége. Amit kitartó munkával az ember előbb utóbb, természetesen ha nem adja fel félúton, el fog érni.
  • Ez a szabadság megfizethetetlen. El tudom képzelni, hogy én osztom be a saját időmet, nincs főnököm, aki megmondja mikor mehetek el szabira, mikor menjek dolgozni, és rossz néven veszi, ha a gyermekem lebetegszik, és állományba megyek vele. Ha megint így nézzük a termékek árát, akkor   nem is olyan drágák ugye?
  • A csapattársak, a szponzorok, akik fogják a kezedet az úton és egy szavunkra ugranak, bármi problémánk van... Nekem legalább is ilyen szponzorom van. Ez is benne van az árban. Az előadások, a hanganyagok amiket utólag meg lehet hallgatni. Nem kell konferenciákra járkálni , mert webkonferenciákon is meg lehet hallgatni ugyanazt.
  • Milyen jó dolog az, hogy az anyacég minden terhet levesz a vállunkról. Nekünk csak a saját üzletünket kell építeni. Nem kell postázással, csomagolással, futárszolgálattal foglalkozni. Röviden összefoglalva ennyi. Biztos, hogy ennél több érv is, van de ezek dióhéjban a legfontosabbak a számomra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése