2012. október 1., hétfő

Hogyan gondolkodnak a gazdagok?


Nekik megadatott!...

Igen, nagyon sokszor hallom ezt emberektől...olyan emberektől akik nem gazdagok...azt mondják az anyagi jólétben élő emberekre,  hogy nekik megadatott. Jó helyen voltak jó időben...örököltek...bezzeg ha nekem is lett volna kezdő tőkém...én nem örököltem milliókat....és ehhez hasonló baromságok. Volt idő, mikor én is ezt gondoltam. De rá kell jönnöm, hogy ez nem így van.


Nézzünk pár híres embert, akik igen ismertek és híresek, akiket az egész világ ismer, nézzük meg az életrajzukat, hogy mi az ami közös bennük? Mi az ami hiányzik az átlag emberből, hátha felismerjük ezt, és elkezdünk elindulni az önmegvalósítás útján, hátha felismerjük saját értékeinket, és elhisszük azt, hogy ezt számunkra sem lehetetlen megcsinálni. Még ha nincs is szüksége valakinek annyi pénzre, mint Bill Gates-nek van. Maradjunk rögtön az első példánál.

Bill Gates: Ő talán előnnyel indul abból a szempontból, hogy szülei szintén nagyon sikeres üzletemberek voltak, és meggyőződésem, hogy Gates már kiskorától itta magába az olyan gondolkodásmódot, ami a gazdagokat általában jellemzi. Nem azt tanulta szüleitől, hogy járjál fiam jó suliba...(persze ezt is) tanuljál sokat, és keress jó munkahelyet, ahol életed végéig gürizhetsz, aztán szépen csendesen nyugdíjba mehetsz. Ez talán abból is látszik, hogy alig volt 10 éves, mikor megalapította első cégét a Trafe of Data-t, ami gépjármű forgalomról készített statisztikát. 

Elektronikus számlálókat raktak ki az utcára, akár hányszor elhaladt egy autó a dobozok érzékelője előtt, a számláló lyukakat fúrt egy géz szalagra. A szalagok kiértékelése lett volna Gates dolga. Így jött létre a cég...Gates össze toborozta társait a feladat elvégzése céljából. Miután meg volt az alap, elkezdtek dolgozni. Egy saját autószámláló szoftvert fejlesztettek ki. Bill és Alan írta a szoftvert, Paul Gilbert, szintén egy barát a suliból, pedig gyártotta a hardvert. Olvashatjuk több beszámolóban is, hogy a kezdet nagyon nehéz volt. 1979-ben a cég mégis fellendült. Tudjuk, hogy Gates 1971-ben kezdte a számlálást.

Nem kevés kitartás, munka van a háttérben itt is. Tehát, Isten nem csak úgy felvitte Gates és társai dolgát...míg más 10 évesen játszik a barátaival, focizik, és éli a sajátos 10 évesek életét, addig Ők és barátai, akik vitték valamire, teljesen más felfogással, gondolkodásmóddal, hozzá állással, kitartással, céltudatossággal, türelemmel, tudással rendelkeztek. Gates története így indult. A többi már történelem.

Warren Buffet: Itt is látjuk a genetikai örökséget, mint Gates-nél. Ugyanis Buffet szülei szintén híres gazdag emberek voltak. Apja milliárdos részvénybróker és honatya. Szintén  11 éves korában kezdett el dolgozni. Buffet is teljesen más gondolkodásmódot örökölt, mint 11 éves társai, meg vagyok róla győződve. Részvényeket vásárolt, és nyereséggel adta el őket. Mikor a 38 dolláron megvásárolt részvényét évekkel később el tudta adni 200 dollárért, akkor megtanulta, hogy jó cégekbe hosszú távra érdemes befektetni.

 Itt is azt látom, hogy nem rögtön jöttek a milliók...amit saját magának keresett..hanem itt is évek munkája, sok tanulás, tapasztalat szerzés előzte meg. Mondhatjuk, hogy igen szerencsések ezek az emberek hát nekik a szüleik is ilyenek voltak, könnyű volt nekik ezt megtanulni. Igen, van benne némi igazság. Én mégis azt mondom, hogy nekünk is lehetőségünk van ezt megtanulni, ha rászánjuk a megfelelő időt, ha kell hosszú távon, bele fektetjük a sok munkát, és rendszerességgel végezzük, számunkra is el fogja hozni a várva várt eredményt.

 Lehet,  hogy már nem vagyunk 11 évesek, mégis úgy gondolom, hogy tanulni sosem késő. Hallottam már olyan emberről is, aki 60 évesen érte el az anyagi függetlenséget...és úgy tudom, hogy nem bánta meg. Jobb később mint soha. Szeretnék egy szakmabelit is felhozni példának.

Randy Gage: Egy fiatal milliomos, akinek a története legendává vált. Az ő szülei ha jól ismerem a történetét, nem voltak milliomosok. Randy minimálbérből élő mosogatófiúként kezdte a pályafutását. A középiskolából is kivágták. Nem azért írom, mert követendő példa, hanem azért, hogy felnyíljon a szemünk arra, hogy még így sincs veszve semmi! A network marketing által teremtett magának vagyont, mára már mulitimillomos.

 A saját életén keresztül bizonyítja be, hogy azok az alapelvek, amelyeket a jólétről tanít, bárki életében működhetnek. Szerinte ez a világ egyik legjobb üzleti modellje. (MLM) Végzettségtől, tapasztalattól függetlenül, itt bárki lehet sikeres. Mi szükséges hozzá mégis, hogy elérjük ezt a szintet? Az álmok. Vannak álmaid amiket valóra szeretnél váltani? Hajlandó vagy keményen dolgozni és tanulni?  

Ahogy Warren, és Gates? Hidd el, hogy ők is nagyon keményen dolgoztak, és sosem adták fel, az álmaikat a céljaikat, ez adott erőt ahhoz, hogy tovább menjenek az úton, bármilyen nehézséggel is néztek szembe. 

De említhetném Jim Rohnt is. Mit mondott? „"A világ legjobb terméke lehet a kezedben, ha nincs meg a személyes filozófiád és a megfelelő gondolkodásmódod, fabatkát sem ér az egész."

Elmeséli nekünk, több hanganyagában is, vagy írásában is, hogy nagyon szegény volt, két dolláros cserkészsütit sem tudott venni magának. Két dolláros gondjai voltak. De jó, hogy az embereknek vannak ilyen élményeik, mert örökre megváltoztathatják az életüket. 

Jim életét is megváltoztatta az, hogy a cserkészlánytól nem tudott sütit venni, ugyanis ott akkor elhatározta, hogy soha többet nem fordulhat vele elő ilyen, hogy ennyi pénze nincs, és nem fog ennél lejjebb süllyedni. És itt jön az első dolog...elkezdett lehetőségek után kutatni. Nem hagyta magát sodródni az eseményekkel, nem baj, majd legközelebb talán több pénzem lesz...majd az állam csinál valamit, hogy több legyen...stb. Nem várt a csodára! 

Mondhatnám azt is, hogy megteremtette magának...a csodát és számomra az ilyen eseményekhez kapcsolódik az a mondás is, hogy segíts magadon, és akkor Isten is megsegít. Addig míg nem vagyunk aktívak, míg nem tesszük meg a magunk részét ebben az életben, addig mindenki várhat a csodára...mert úgy sem fog eljönni, és ez nem azt fogja jelenteni, hogy Isten nem létezik. Mert bizony létezik, csak vannak törvényszerűségek, amikre meg is mozdul. J 

Jim elmondja, hogy 5 évig tanult. Megtanult bizonyos alapelveket, amiket mi is elsajátíthatunk. Pl. : a sikert nem hajszolni, hanem vonzani kell. Ha hajszolod, sosem fogod elérni. Itt megint kilyukadunk a személyiségnél, amit oly sokszor említettünk. Megtanulta, hogy a profit jobb mint az órabér. Jim ezt 25 évesen tanulta meg, nem úgy mint Warren és Gates. Ők már 11 évesen tudták ezt, szüleiknek köszönhetően. 

A másik elképesztő dolog, ami hatással volt rá, és ami meghatározta az életét, hogy a jövedelem egyenes arányosságban van a gondolkodásmódjával, és semmi köze a gazdasági helyzethez. Azt hiszem ez a kijelentés sok embernél kiveri a biztosítékot a mai világban. Mégis úgy gondolom, hogy minden egyes szava igaz. Első körben nem a gazdasági helyzetnek, hanem a gondolkodás módunknak kell változnia. Ez az alapvető különbség gazdagok és szegények között. Olvastam erről egy nagyon jó cikket. Érdemes elolvasni. Itt találod: >>>>http://cotcot.hu/cikk/2012/09/19/igy-gondolkodnak-a-gazdagok

Ha szeretnéd, hogy a Te gondolkodásmódod is megváltozzon, és szeretnél olyan emberekkel megismerkedni, akik ezt már sikeresen gyakorolják, akkor a Te helyed is a mi csapatunkban van, és szeretettel várunk, hogy együtt jobbá tegyük ezt a világot. >>> Itt tudsz regisztrálni.




2 megjegyzés:

fra írta...

Halihó,
Warren Buffett a 11 éves korában 38 dollárért vásárolt részvényeket 40 dollárért(nem 200-ért, ahogy a cikkben olvasható) adta el valamivel később, ám évek múlva látta, hogy e részvények ára 200 dolláron áll, tehát ha eddig várt volna, eladhatta volna 200-ért. Így tanulta meg, hogy jó cégekbe hosszú távra érdemes befektetni.

fra írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

Megjegyzés küldése