2012. január 6., péntek

Ki az, akinek nem ajánlom...

Gazdagmami facebook bejegyzése alapján kaptam ihletet az írásra. Azt mondta, hogy ne csak arról írjunk,
hogy kinek ajánljuk az oldalunkat, vagy az általam ajánlott lehetőséget, hanem néha azt is le lehet írni, hogy kinek nem ajánljuk. Milyen igaza van. :) 


Le tudom írni azt is, hogy kinek nem ajánlom ezt az üzletet. Nem ajánlom annak, aki úgy érzi, hogy megtalálta álmai munkáját, jól keres és még nyugdíja is bőven lesz. Annak sem ajánlom, aki szeret vállalkozni és sok pénzt befektetni a saját cégébe és ezt a kockázatot szereti vállalni főleg a mai gazdasági viszonyok között. Nem ajánlom annak sem, aki olyan munkahelyet keres ahol magasak a követelmények és az elvárások. Nálunk nem lehet ilyet tapasztalni. Nincsenek követelmények és elvárások. Itt bizony csalódni fogsz, annyi a követelmény, amennyit magadnak felállítasz. 

Annak sem ajánlom akinek családja van, és szeret a családjától távol lenni, nyugiba egyedül dolgozni. Vagy szeret bejárni egy irodába, egy munkahelyre az év minden napján. Ez megint csak nem ennek a célcsoportnak szól, mert mi itthon dolgozunk és bizony a család és gyermekek mellett. Annak aki teljesen elégedett a mostani munkájával, és nem szeretne egyre több pénzt keresni, annak sem az igazi. Aki inkább szeret unatkozni, annak sem az igazi. Aki megfog tudni élni a nyugdíjából, nemcsak hogy megfog tudni élni hanem bőségesen, gazdagon fogja élni nyugdíjas éveit, annak sem való. Minek? 

Aki szeret minden reggel korán kelni, munkába járni, főnököt kiszolgálni, szabiért könyörögni. Vagy ha nem is szereti, de úgy érzi hogy nincs más út, annak sem való. Ha nincs álma, hite, kitartása, belső motivációja, türelme...akkor nem is érdemes belevágni. 

Aki szereti az idegeskedést, a stresszt, a teljesítménykényszert, szereti hogy a munkahelyén nem azt csinál amit akar, annak sem való. Olyan jó, hogy nem vagyunk egyformák. Félre értés ne essék, én nagyon szeretem azokat az embereket is, akik nem szeretik a hálózatépítést, vagy esetleg nem látnak benne fantáziát. Nem csinálhatja ezt a munkát mindenki, akkor ki fogja elvégezni a többit?  :)

Az igazság az, hogy ez a szakma megváltoztatja az ember életét. Itt a jövedelemszerzésnek nincs felső határa. Itt az egyszer elvégzett munka után, egy életen át kapsz fizetést. Itt nem a főnök mondja meg, hogy mikor mehetsz szabadságra, és annyit időt töltesz a családoddal amennyit csak akarsz. A lényeg az, hogy nem csinálhatjuk mindnyájan ugyanazt. A másik igazság pedig az, hogy akiket fent felsoroltam, azoknak is való ez a DXN téma. Mert ez mindenkinek való...Mert mindenki azt csinálja mellette amit szeret, úgy ahogyan szereti. Közbe dolgozhat a saját vállalkozásába is, bejárhat továbbra is a munkahelyére....stb. 

Mindenképp elgondolkodtató, ami a világban folyik. Szörnyű belegondolni, hogy emberek milyen kiszolgáltatottak. Emberek ezrei vesztik el a fejük fölül a lakásukat, mindez azért mert a pénzügyi IQ-nk a béka feneke alatt hever. Ha nem így lenne, most nem lenne az ország devizában eladósodva. Most már mindegy, rossz döntés volt, találni kell megoldást! Főként ezért is kell megoldást keresni. Fel kell ébredni, a biztosnak hitt jól fizető állás kategória már nem létezik. Nem látok más megoldást a szabadság elérésére, mint a saját vállalkozást. Bevallom, hogy félek belevágni egy saját offline vállalkozásba, mert nem tudom, hogy mi az ami működne és mi az ami nem, és egy csomó mindent meg is kéne tanulnom, hogy sikerüljön.

Körülöttem boltok nyílnak, és hónapok múlva pedig zárnak be. Nem tudom pontosan, hogy mennyibe kerül egy bolt nyitása, legyen az akármi...Akár egy ruhabolt, akár egy pékség, vagy vegyesbolt. A helyiséget bérelni kell, a rezsit fizetni kell, az alkalmazottat fizetni kell, ha nem veszek fel alkalmazottat, akkor magamnak kell fizetni, mert ugye valamiből élni kell. A vállalkozói után jutalékot kell fizetni, adózni stb. Akkor még nem kerestem egy fillért sem. 

Azért választottam inkább ezt, mert  a semmiből felépíthetem a saját vállalkozásomat, mindenféle adózás, bérleti díj, rezsi költség, alkalmazott nélkül, úgy hogy mellette a régi állásomat is megtarthatom. 

Ennél bármilyen vállalkozás kockázatosabb. Ha úgy érzed, hogy szeretnél változtatni az életeden, akkor keress meg, elmondom mit is tehetnél annak érdekében, hogy az álmaid valóra váljanak és ne kelljen továbbra is egy kiszolgáltatott életet élni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése