2012. január 10., kedd

A ganoderma gomba története

A Ganoderma gombafaj története 5000 évre nyúlik vissza. Az ősi Kínában a gyógyhatású szerek között a Ganoderma olyan sikeresnek bizonyult, hogy hatékonyságát hitelesen bizonyítják a legrégibb, 2000 évesnél régebbinek tartott kínai orvosi leírások. Ebben 365 féle gyógynövényt írtak le és osztályoztak. A Ganodermát a legjobbak között is a legkiválóbbnak nyilvánították.

A Ganoderma a kínai leírásokban olvasható előkelő besorolását nem a jó hírnév szimbolikus fontosságának, hanem mellékhatások nélküli gyógyító hatásának köszönheti.

A kínaiak a gyógynövények királyának tartják, mivel folyamatosan fogyasztható és hosszú, egészséges életet tesz lehetővé.

A kínai és külföldi tudósok által végzett legújabb kutatások, a párhuzamosan végzett analitikai vizsgálatok, valamint a kórházakban, egyetemeken és gyógyszergyárakban szerzett klinikai tapasztalatok minden kétséget kizáróan bizonyítják a Ganoderma nagyfokú hatékonyságát. 2000 év után a Ganoderma reflektorfénybe került, mint a szervezet élettani működéseit normalizáló különleges tápanyag.

Az ősi gyógyhatású szerek iránt érdeklődő modern kutatók Japánból, Kínából, Tajvanról, Malajziából, Indiából, Thaiföldről, Indonéziából, Vietnámból és az Egyesült Államokból származnak. 

A japán és a kínai kutatók vezették a kutatásokat, és laboratóriumi kísérleteikkel, illetve klinikai tapasztalataikkal bizonyították a Ganoderma gomba értékét.

Kimutatták, a Ganoderma gomba összetevői milyen kiváló élettani hatással vannak a szervezet működésére és ezáltal az egészségre. A gyógynövényekben található alkotóelemeket együttesen "tápláló anyagoknak" nevezték el.

A Ganoderma alkotóelemei:

1) Poliszacharidok

Fő funkcióik:
a)       Javítja immunrendszer hatékonyságát
b)       Antioxidáns hatású
c)       Csökkenti a koleszterin-szintet 

2) Triterpének

Fő funkcióik:
a)       Csökkentik a koleszterin-szintet
b)       Mérséklik a magas vérnyomást 
c)       Nyugtató hatásúak, és növelik a stressz tűrő képességet

3) Adenozin

Fő funkciói:
a)       Gátolja a vérlemezkék összetapadását
b)       Javítja a vérkeringést
c)       Erősíti az idegrendszeri funkciókat

4) Szerves germánium

Fő funkciói:
a)       Javítja a sejtek oxigénellátását
b)       Javítja az immunfunkciók hatékonyságát
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése