2012. május 3., csütörtök

Miért pont MLM?

Miért pont MLM?
Multi Level Marketing, más néven network marketing egy többszintű értékesítési forma. A rendszer lényege, hogy az értékesítés hálózatépítők által történik. A hálózatépítők először fogyasztók lesznek, akik aztán tovább ajánlják a termékeket ismerőseiknek.
Természetesen a tovább ajánlót jutalék illeti meg. A következő vásárló is tovább ajánlja a terméket, és az első tovább ajánló is jutalékot kap minden tovább ajánlás után. Ezért nevezik többszintű értékesítési hálózatnak. Ebből következik, hogy egy sikeres hálózatépítő egy idő után komoly jövedelemre tehet szert.
A jövedelemforrásnak két lehetősége van:
-A kiskereskedelmi árrés
és a jutalék.

Sajnos napjainkban az MLM hallatán mindenki másra gondol, és nem tisztázott első hallásra, hogy miről is van itt szó. Sokan összekeverik a piramis játékkal. Azért nem nevezhető piramis játéknak, mert itt valós termékekről van szó. Az MLM már hosszú évtizedek óta működő vállalkozási forma, ami lehetőséget ad az embernek, hogy anyagilag függetlenné váljon.
Hogy mit is jelent ez? Kiyosaki azt írta az egyik könyvében, hogy kötelező gazdagnak lenni, az alapvető emberi szükségletek kielégítése miatt. Ugyanis egy átlag keresetből, nem tud az ember megfizetni magának egy jó orvost, ha arra van szüksége... A létminimum alatt élő emberek, akik nem tudnak egészségesen táplálkozni, esetleg vitaminokat, étrend kiegészítőket szedni, sokkal hamarabb lebetegednek mint azok akik rendelkeznek ezekkel az alapvető dolgokkal. Többek között ezért kell alapvetően megteremteni az anyagi függetlenséget. 
A másik fontos érv, a passzív jövedelem. Egy idő után, ha az ember kitart az üzletben, passzív jövedelemre tehet szert. Ami azt jelenti, hogy akkor is pénzt keres, ha éppen nem dolgozik. Az emberek nagy része azzal tölti az idejét, hogy pénzt keressen, ami nem elég semmire. A drága idejüket kénytelenek a pénzkeresésre fordítani. Úgy érzem, ezért érdemes küzdeni igazán. Hiszen az életben állandóan küzdünk. Azok is, akik minden reggel felkelnek és elindulnak a munkahelyükre, megküzdenek a reggeli fáradsággal, a munkahelyre való utazással, és sorolhatnám. Akkor miért ne küzdhetnénk egy magasabb rendű cél érdekében?

Eljött az idő, hogy megváltoztassuk a gondolkodás módunkat. Persze csak akkor, ha szeretnénk, hogy az életünk megváltozzon. Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie. És célokat kitűznie, és ragaszkodni hozzájuk minden áron. Merjünk lépni, váltani, új helyekre járni, új emberekkel megismerkedni. Kiyosaki másik könyvében olvastam, hogy ha az ember kíváncsi a jövőjére, akkor nézze meg azt az 5 embert, akivel naponta kapcsolatban van.
Nem gond, ha még nincsenek milliomos barátaink. De induljunk el az úton, és akkor lesznek. Az MLM ebből a szempontból is csodálatos, hogy vannak csapattársaink, szponzoraink, akik sikeresek és milliomosok is egyben. Velük kell kezdeni a kapcsolatok átrendezését úgymond. Lehet, hogy az elején ez némi kényelmetlenséggel jár, de hiszem hogy megéri és megtérül a befektetett időnk.

Ha egyet értesz a gondolataimmal, akkor ne habozz, hanem csatlakozz!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése