2012. február 24., péntek

Álmok és Célok!


Álmok és célok. Mindig mikor fürkészem a siker összetevőit, akkor ezek  a szavak gyakran megjelennek a siker összetétele című recptben.
Úgy tűnik, hogy ezek nélkül nem lehetünk igazán sikeresek, itt nemcsak a hálózatépítésre gondolok, hanem az élet egyéb területeire is. De mik is azok az álmok? 

Az az álom ,amikor este lefekszem és álmomban látok dolgokat, vagy az , mikor van egy nagy álmom és szeretném ha megvalósulna az életemben. Talán mind a kettő az. Milyen jó, hogy álmunkba minden megtörténhet velünk. Természetesen csak jó értelemben. Voltak már rémálmaim is, de akkor nagyon örültem ,hogy végre reggel lett. Itt most csak a jó álmokról gondolkozom. Az ellenkezője is megtörtént, hogy vége az álomnak és felébredtem, és úgy bántam, hogy ez csak álom volt. Mert azt hisszük, hogy mikor alszunk, akkor nincsenek korlátok, túlszárnyalhatunk akár az egész univerzumon is. Mikor felébredünk, a testünk természetesen megakadályoz ebben, de ma a fejlett technikának köszönhetően, űrrepülővel ez is lehetséges, úgyhogy ez az álom is valóra válhat. J). Azt mondják, hogy az álmokat mégis valóra lehet váltani ,úgyhogy sokat kell álmodozni.

Ezek szerint mikor lefekszünk aludni, és álmodunk, akkor nem irányítjuk az álmunkat, hanem az jön magától, vagy a tudatalattinkból Ha viszont ébren vagyunk, akkor is álmodozhatunk, azzal a különbséggel, hogy mi irányítjuk az álmainkat. Azt is tudjuk, hogy a nagy elmék mind nagy álmodók is voltak. Történészek, fizikusok, hadvezérek, sokszor álmukba kapták a nagy megoldásokat felfedezéseikhez, győzelmeikhez. Igazából nem is esti elalvós álmokkal szeretnék foglalkozni, hanem az álmaink megvalósulásával, és azzal, hogy erre miért van szükség?

Gyermekkoromban nagyon sokat álmodoztam, csak jó dolgokat képzeltem el. Sajnos egy idő után, gondolom mire egyre nagyobb lettem, leszoktam erről, talán azért mert úgy láttam, hogy fölösleges álmodozni, mert az álmok úgysem válnak valóra, minek fájdítsam a szívem tovább. Egyszóval becsaptam magam. Mikor ilyeneket olvasok, hogy ez igenis lehetséges, akkor bánkódom rajta egy kicsit, hogy miért öltem meg az álmaimat, de úgy gondolom hogy sosem késő újra kezdeni.

Ezt az álmot vágyaknak is nevezhetném. MIndannyiunknak vannak vágyaik, amiket szeretné, hogy beteljesedjenek az életébe. Akár egy jobb munkahely, magasabb fizetés, előléptetés, anyagi jólét, nagy luxus ház, sok nyaralás, és még sorolhatnám. Kinek mi az igénye. Egyre többet olvasok az ilyen dolgokról, és egyre jobban úgy látom, hogy ez elég összetett folyamat. Nem elég álmodni, célokat is kell kitűzni. Nem elég célokat kitűzni, le is kell őket írni….

Ami a legfontosabb, hogy mindig pozitívan kell gondolkodni. Egyáltalán nem mindegy, hogy min jár az eszünk. Mi az amitől félünk, netán még el is képzeljük azt a dolgot, és nem tudjuk, hogy miért de meg is történt a tragédia. Nem mindegy hogyan látjuk magunkat gondolatainkban. A jövőnket hogyan képzeljük el. Ebben az a szép, hogy nem igényel fáradságot álmodozni, gondolkodni, átélni ezt a jó érzést, hiszen mikor gondolunk valamire, akkor egyből egy érzés kerít hatalmába. Mikor rossz dologra gondol valaki, akkor rossz érzése lesz. Mikor elképzelei magának a jó életet, a sikert, a gazdagságot, az egészséget, azt hogy hogyan menyjen a vállalkozása, akkor az ember kibocsátja magából ezeket a rezgéseket, és bevonzza  a jó dolgokat az életébe.

Ehhez még célokat is kitűzűnk, megtervezzük azokat, hogy hogyan fogjuk elérni, akkor már tuti biztos a siker. Végül de nem utolsó sorban, ne feledkezzünk el a beszédről sem. A beszédnek, a kimondott szónak igenis nagy hatalma van. Hiába álmodozunk szépről, ha a beszédünkkel mindent tönkre teszünk.

Példának okáért, egy két idézet a Bibliából a példabeszédek könyvéből:

A férfi szájának hasznával elégedik meg az ő belseje; az ő beszédének jövedelmével lakik jól.

Mind a halál, mind az élet a nyelv hatalmában van, és a miképen kiki szeret azzal élni, úgy eszi annak gyümölcsét.

Aki vigyáz a szájára megtartja életét, aki feltátja száját, arra romlás vár.

A szelíd felelet csillapítja a haragot, a sértő szó felkorbácsolja az indulatot.

Ezért mondják azt, hogy a sikernek több összetevője van. Ahhoz, hogy bevonzzuk az életünkbe, meg kell változnunk. Teljes személyiségfejlődésre van szükségünk  Most kezd csak kitisztulni előttem ez a kép. Felmerül ilyenkor a kérdés bennem, hogy ha csak ennyiről van szó, hogy tervezzünk, célokat tűzzünk ki, és álmodozzunk, akkor miért nem csinálja ezt minden ember???

Lassan, de biztosan erre is rájövök, csak nagyon nehéz ezt bevallani. Az embernek sokkal könnyebb a középszerűség szintjén megmaradni. A sikernek ára van, és sokszor nagy áldozatokat kell érte hozni. És még meg is változni? Igen, azt a legnehezebb. A régi szokások helyett újakat kialakítani, és gyökeresen ragaszkodni hozzájuk. Még kimondani is nehéz, nem betartani. Egyszóval kevesen vannak akik vállalják ezt, hogy kifizessék az árat.  Én azt mondom, hogy megéri! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése